Hoe werkt BioVoice? Challenge verbinden aan idee

Er zijn veel goede ideeën voor nieuwe duurzame producten of diensten. Maar een idee concretiseren is een lastige opgave.
Zeker als het gaat om nieuwe materialen. Je moet testen doen, opschalen, IP beschermen en klanten vinden. BioVoice helpt je op alle fronten.

Hoe werkt BioVoice?

BioVoice haalt via haar partners innovatievraagstukken op bij grootbedrijven. We noemen dit de challenges. De challenge valt buiten de corebusiness van het vragende bedrijf of is door henzelf niet op te lossen. Dat is ook de reden waarom deze bedrijven niet zelf de ontwikkeling oppakken. En het is ook de reden waarom jij niet bang hoeft te zijn voor je IP. Integendeel: je hebt meteen een klant!

 

Stap 1: Aanmelden voor een challenge

Ieder jaar halen wij nieuwe challenges op. Die publiceren we op ons challengeplatform. Zit er een challenge bij waar jij enthousiast van wordt en waar jij iets mee kunt? Upload je pitch! Na de aanmeldperiode beoordelen wij de haalbaarheid van de ingediende ideeën. Als wij potentie zien in jouw voorstel, nodigen we je uit voor het BioVoice matchmaking event.

Zit er nu geen interessante challenge voor je bij? Houd dan de website in de gaten voor de nieuwe vraagstukken.

 

Stap 2: De BioVoice Challenge Weeks

Bij voldoende aanknopingspunten wachten vervolgens de Challenge Weeks op je. Je gaat verspreid over een periode van zes weken een aantal dagen intensief aan de slag. Je ontmoet de challenger om de vraag goed in kaart te krijgen en jouw idee/oplossing te bespreken. Je bezoekt het bedrijf en leert de organisatie en mensen kennen. Je hebt sessies op maat voor jouw situatie en behoeften, bijvoorbeeld over de technische/commerciële/economische/organisatorische haalbaarheid van jouw idee, of het beschermen van intellectueel eigendom. Je ontmoet nuttige partners uit het regionale ecosysteem. En natuurlijk maak je afspraken over de samenwerking.

 

Stap 3: Verdien een innovatiecontract

De BioVoice Challenge Weeks zijn zeer waardevol. Je doet nieuwe kennis en nieuwe inzichten op, je breidt je (biobased/circulaire) netwerk uit en je kunt een innovatiecontract verdienen! Met het innovatiecontract ben je verzekerd van financiële steun en je ontvangt coaching en begeleiding tijdens het ontwikkeltraject. Je brengt je kennisontwikkeling en/of nieuwe techniek in een stroomversnelling.

Een innovatiecontract zorgt voor:

  • Funding
  • Toegang tot (internationale) markten
  • Kennis en partners
  • Hulpbronnen en researchfaciliteiten
  • Business en schaalvergroting
  • En: een launching customer!
Partners: